Nationale Voorleeswedstrijd

29-03-2023
Dit jaar hebben wij voor het eerst meegedaan aan de Voorleeswedstrijd!

Voor het eerst werd op woensdag 29 maart de Voorleeswedstrijd bij ons op school gehouden. We willen de leerlingen stimuleren om te lezen, nieuwsgierig maken voor nieuwe boeken, dus leek het de werkgroep Leesbevordering een mooi idee om een Voorleeswedstrijd te organiseren.

In de klassen zijn de voorrondes geweest en zijn er 2 of 3 leerlingen gekozen die opgaan voor de finale. Er zijn 3 niveaugroepen gemaakt, zodat de niveaus niet te veel uit elkaar zouden liggen. In de aula stond een stoel op het versierde podium waarop de lezers konden gaan zitten. De meeste kinderen vonden het superspannend, maar ze hebben het toch maar gedaan. Leerkrachten en de lezers zelf waren supertrots! De jury bestond uit 2 leerlingen van de leerlingenraad, een ouder en een leerkracht.

Na het lezen van de korte stukjes uit de boeken kon de jury in beraad en werden de 1e en de 2e prijzen overhandigd met daarbij een echte oorkonde. Leerlingen die niet hadden gelezen, maar als toeschouwer mee waren merkten op dat ze hopen dat er volgend jaar weer een Voorleeswedstrijd is.

Missie geslaagd! En de complimenten voor alle kinderen die het aangedurfd hebben om voor publiek voor te lezen.

Nieuws van De Brug

Bent u als ouder benieuwd naar onze school? Dan kunt u kennis komen maken met PI De Brug
Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek: 'Bij mij thuis'. Thuis betekent voor iedereen iets...
Naast basisschool PI de Brug is een moestuin gecreëerd waar al 7 jaar met veel plezier gewerkt...

De Brug in beeld

Locatie

Route
Powered by BasisOnline