Nieuwe rekenmethode

05-09-2022
Dit schooljaar is onze school gestart met een nieuwe en fijne rekenmethode. Graag vertellen wij hier meer over!

Wat is Getal & Ruimte Junior 
Getal & Ruimte Junior is de nieuwste rekenmethode van uitgeverij Noordhoff. De methode sluit aan op Getal & Ruimte, de meeste gebruikte wiskundemethode voor het voortgezet onderwijs. De kans is groot dat uw zoon of dochter bij de overstap naar het voortgezet (speciaal) onderwijs ook hiermee gaat werken. De leerlingen hebben daarmee een voorsprong, omdat ze al gewend zijn aan de manier van rekenen zoals deze in de junior editie wordt aangeboden.  

Kenmerken 
Of kinderen nu met boeken of digitaal werken: aandacht, zelfvertrouwen en eigenaarschap zijn de basis. Zowel op papier als digitaal werken de kinderen aan één onderwerp per week met vaste rekenstrategieën (manieren om dingen uit te rekenen). Er is iedere dag instructie en de kinderen gaan in kleine stapjes van oefenen (met 'kale' sommen) naar toepassen in context (de zogenaamde 'verhaaltjessommen'). 

  • Aandacht: één onderwerp per week en iedere dag klassikale instructie. 
  • Zelfvertrouwen: duidelijke, altijd werkende rekenstrategieën. 
  • Eigenaarschap: uitleg (animaties), test jezelf (om zelf te ontdekken wat je nog verder wilt oefenen voor de toets) en feedback op maat. 

Meer weten? 
Op de website www.getalenruimtejunior.nl leest u meer over de methode. U kunt natuurlijk ook altijd terecht bij de leerkracht.

Nieuws van De Brug

10Mrt
Ook dit jaar doen we weer mee met NL Doet op 10 maart!
De leesweken van de Nederlandse Kinderjury 2023 zijn weer gestart.
Hoe leuk het is het om bezoek te krijgen van een echte volksfilosoof in je klas?
Studenten van de Academische Pabo voeren onderzoek uit over effectief begrijpend lezen op onze...

De Brug in beeld

Locatie

Route
Powered by BasisOnline