Hoe vind ik een passende middelbare school

16-06-2021
Op 16 juni van 20.00 tot 21.30 u organiseert Autismecafé Leiden via Zoom een interactieve avond over het vinden van een passende middelbare school
Voor ouders van kinderen met autisme is de middelbare schoolkeuze een complexe: Bij welke school kan ik terecht voor een passend aanbod? En heb ik eigenlijk wel een keuze? Want de druk op scholen is sowieso al groot, en voor kinderen die iets extra nodig hebben is die nog veel groter, zeker in het speciaal voortgezet onderwijs.

In ons Autismecafé van 16 Juni praat Annemarije van Overschot van het samenwerkingsverband voortgezet onderwijs met gespreksleider Joost van Egmond over de zoektocht naar een plek voor kinderen met een extra ondersteuningsbehoefte.
Het samenwerkingsverband is er om die zoektocht naar passend onderwijs in goede banen te leiden. Bij de overstap vanaf de basisschool, maar ook later, als een kind onverhoopt vastloopt op de gekozen middelbare school.

Vanuit haar rol als directeur van het samenwerkingsverband zal Annemarije van Overschot haar werk toelichten, tips geven aan ouders en antwoord te geven op hun vragen.
Deze avond is georganiseerd in samenwerking met Balans Rijnland, een organisatie die opkomt op voor de belangen van ouders met kinderen met ontwikkelingsstoornissen. Vrijwilligers van Balans en van het ouderteam van het Autismecafé zitten daarnaast klaar om de ervaringen van hun kind in het middelbaar onderwijs te delen en vragen te beantwoorden. Zoals altijd is er ook ruim de gelegenheid voor vragen uit het publiek.
 
Vanwege de coronarichtlijnen houden we deze bijeenkomst op afstand. Wie wil kan direct aan het gesprek deelnemen via de Zoom webinar.
Tegelijkertijd is is de bijeenkomst ook live te volgen via YouTube, maar daar is niet de gelegenheid om tijdens het gesprek vragen te stellen. U kunt wel van te voren uw vragen mailen naar autismecafeleiden@gmail.com
 
Wanneer: woensdag 16 juni, van 20.00 tot 21.30 uur

Aanmelden voor deelname in zoom via deze link:
Zoom link
NB: dit is een registratielink. Het is handig om dit van te voren te doen, dan volgt  een email met een link naar de webinar en instructies.
 
Heb je geen zin om met Zoom aan de slag te gaan dan zenden we de webinar ook live uit via ons YouTube-kanaal: Youtube link
 
 

Nieuws van De Brug

Bent u als ouder benieuwd naar onze school? Dan kunt u kennis komen maken met PI De Brug
Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek: 'Bij mij thuis'. Thuis betekent voor iedereen iets...
Naast basisschool PI de Brug is een moestuin gecreëerd waar al 7 jaar met veel plezier gewerkt...

De Brug in beeld

Locatie

Route
Powered by BasisOnline