Schoolschrijvers De Brug

25-05-2021
Niet 1, maar 2 schoolschrijfsters op bezoek! Lees hier meer ....
Na de berichtgeving van "De Schoolschrijver" dat scholen gratis enkele schoolschrijvers konden uitnodigen voor een schoolbezoek heeft De Brug niet geaarzeld en meteen 2 schrijfsters uitgenodigd.  De uitnodiging werd enthousiast ontvangen, want schrijvers missen het contact met kinderen en hadden minder werk vanwege de Coronamaatregelen.

Jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek nodigen wij  een schoolschrijver of illustrator uit. We merken dat de kinderen er heel enthousiast van worden en het lezen gestimuleerd wordt.  Dit hebben we helemaal gemerkt toen Rian Visser bij ons schoolschrijver werd en een half jaar wekelijks bij ons lessen kwam verzorgen. Het zijn leesbevorderende activiteiten die wij als heel positief  ervaren.

Voor de laatste campagne hebben we Rian Visser weer uitgenodigd omdat verschillende klassen haar nog niet hadden meegemaakt. Rian Visser is inmiddels bekend bij ons op school en ook deze bezoeken waren weer succesvol. De leerlingen zijn dol op Rian en op haar boeken, die dan ook ruim aanwezig zijn in onze schoolbibliotheek, de ruimte binnen de school waar we trots op zijn vanwege het aanbod en de nieuwste boeken die er staan.

Als tweede schrijfster hebben we Martine Letterie uitgenodigd. Altijd weer spannend als het gaat om een nieuw gezicht.  Aan het einde van de dag, na 3 klassen bezocht te hebben, sprak ik een opgetogen Martine. Zij had de leerlingen betrokken gezien, er werden veel vragen gesteld en ook werd er goed geluisterd. De leerkrachten waren onder de indruk van Martine, maar zeker ook van hun leerlingen. Ze hingen aan haar lippen.  En Martine, ja, zij vond de ochtend een feestje en wil graag nog eens terugkomen. We hebben haar geboekt voor over 1 jaar! Want aanstaande Kinderboekenweek hebben we al een schrijver geboekt!  En dan de reactie van de leerlingen, ja die was ook leuk. Ze vonden het een leerzaam uurtje en daarnaast willen ze enkele boeken die besproken zijn graag lezen, dus die worden aangeschaft in de bibliotheek.  Leesbevordering ten top!

Benieuwd naar Marine? Lees hier meer
 

Nieuws van De Brug

Bent u als ouder benieuwd naar onze school? Dan kunt u kennis komen maken met PI De Brug
Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek: 'Bij mij thuis'. Thuis betekent voor iedereen iets...
Naast basisschool PI de Brug is een moestuin gecreëerd waar al 7 jaar met veel plezier gewerkt...

De Brug in beeld

Locatie

Route
Powered by BasisOnline