Kick off Leiden zoemt

11-04-2019
Samen met wethouder Paul Dirkse werd het startschot voor Leiden zoemt gegeven. Lees hier meer ....
Op donderdag 11 april gaven leerlingen van PI de Brug samen met wethouder Paul Dirkse het startschot voor de Leidse bijentelling!

Omdat de leerlingen van PI De Brug al jaren werken in de moestuin op school en sinds dit jaar hun moestuin hebben vergroot met heel veel ruimte voor bloemen, was er een groep leerlingen uitgenodigd om bij de feestelijke opening aanwezig te zijn.

De wethouder Paul Dirkse opende de feestelijkheid en enkele leerlingen vertelden dat er op de Brug aandacht is voor de bij en de schooltuin.  De leerlingen mochten daarna verschillende bloemen zaaien op de zaaibedden die klaar waren om in te zaaien. Het was een groot stuk land waar op alle stukken een kaartje met de naam van de bloemen stond. Zo kon iedereen op zoek naar zijn eigen veldje om in te zaaien.  De wethouder hielp de kinderen hier bij. Alle leerlingen waren enthousiast aan het zaaien. Tussendoor waren er korte praatjes met de wethouder en andere medewerkers.

Hierna was het tijd voor iets lekkers en ook erg leuk was het dat de leerlingen de kippen mochten voeren en mochten kijken of er al eieren in het hok lagen.Het was een leerzame en leuke bijeenkomst. We gaan binnenkort terug om te kijken of de zaden zijn opgekomen en de eerste zaailingen te zien zijn!

Op 22 april is de landelijke zaaidag. Iedereen kan gratis een zakje zaad ophalen bij de  voedselbanken voor bijen. Zaaipunten vindt u hier: Zaaipunt

Nieuws van De Brug

De blaadjes vallen van de bomen en de kastanjes liggen voor het oprapen. Tijd voor de...
Elke week een nieuw raadgedicht! Lees hier meer ...
De Triple P groepstraining Positief opvoeden start op donderdag 31 oktober! Lees hier meer ...
De eindtoets voor de schoolverlaters zit er weer aan te komen. Lees hier meer…

De Brug in beeld

Locatie

Route
Powered by BasisOnline