Het schoonste schoolplein van Leiden

20-03-2019
Gemeente Leiden op bezoek voor het schoonste schoolplein van Leiden. Lees hier meer ...
Op woensdag 20 maart  kwam een medewerker van de Gemeente Leiden iets vertellen in de Catamaran en in de Zilvervloot over het werken bij  de gemeente Leiden en in verband met het project "Schoonste schoolplein van Leiden". 

De medewerker had samen met nog 3 collega's een veegwagen en een vuilniswagen meegenomen waar de kinderen natuurlijk eerst een ritje in mochten maken. Daarna kregen de kinderen een prikker en per tweetal een vuilniszak en hebben ze het de schoolpleinen schoongemaakt. 
Tenslotte hebben de kinderen in de klas een filmpje over het werken bij de Gemeente Leiden bekeken en heeft de medewerker ook nog het een en  ander verteld over het werken bij de Gemeente Leiden, de veiligheid en het belang en een bewust wording over het omgaan met afval, het schoonhouden van het schoolplein en de omgeving.
De kinderen hebben zo hard gewerkt dat ons schoolplein een 10 heeft gekregen. 
De medewerker komt volgend jaar terug en als we het schoolplein zo schoon weten te houden heeft hij wellicht een verrassing voor de kinderen. Dus vanaf maandag 25 maart gaan er op maandag t/m donderdag elke ochtend 2 kinderen samen met de conciërge het schoolplein schoonmaken.
Het was een leuke en leerzame ochtend en wij bedanken de medewerkers van de Gemeente Leiden voor hun komst.

Nieuws van De Brug

Bent u als ouder benieuwd naar onze school? Dan kunt u kennis komen maken met PI De Brug
Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek: 'Bij mij thuis'. Thuis betekent voor iedereen iets...
Naast basisschool PI de Brug is een moestuin gecreëerd waar al 7 jaar met veel plezier gewerkt...

De Brug in beeld

Locatie

Route
Powered by BasisOnline